Bisto i fremtidsrettet boligprosjekt

Advokatfirmaet Torstrup AS har bistått konsernet Ineo Eiendom ved kjøp av tomt fra JM Norge i fremtidsrettet boligprosjekt som skal forebygge ensomhet og produsere egen energi. Partner Christian Tunge har vært saksansvarlig advokat for oppdraget.

– Vi boligutviklere har et stort ansvar for å bygge slik at folk kan møtes i hverdagen. At nye naboer enkelt kan bli nye venner. Det skal vi gjøre i Sjøhagen på Kvalaberg, forteller markedssjef i INEO Eiendom, Roy Klungtvedt.

Cirka 100 nye leiligheter står på planen for tomten mellom Hillevågsveien og Sjøhagen, nærmere bestemt der Rogalands Avis hadde trykkeri fram til 2002. Men det skal komme mye mer enn leiligheter, lover Klungtvedt.

– Felleshus med kjøkken og selskapslokale. Drivhus for de med grønne fingre. Lånerom for deling av verktøy og utstyr. Gjestehybler slik at man klarer seg uten det ekstra soverommet i egen leilighet. Ja, til og med en egen app – Heime – der beboerne kan kommunisere og avtale alt fra turer til leksehjelp. Vi har mange planer, men først skal vi ha en medvirkningsprosess. De som vurderer å bo her, kan påvirke hva vi faktisk skal realisere, sier Klungtvedt.

Egenproduksjon av energi

I tillegg til å løfte frem sosial bærekraft, ønsker INEO Eiendom å vise hvordan byggebransjen kan bidra til å løse prisproblematikken i dagens energimarked.

– Olje- og energiminister Terje Aasland var nylig ute i mediene og trakk fram fornybar bergvarme som en «glemt energikilde». Her på Kvalaberg skal vi ha egenproduksjon av energi gjennom varmepumper med brønnpark og vannbåren oppvarming. Det er en grønn løsning som hjelper på strømregningen, sier Klungtvedt.

For ytterligere informasjon:

Fullstendig pressemelding fra Ineo Eiendom:

https://ineoeiendom.no/2022/12/21/pressemelding-sjohagen/

Artikkel fra Stavanger Aftenblad (bak betalingsmur):

https://www.aftenbladet.no/okonomi/i/Mo5x1m/100-nye-leiligheter-skal-bygges-i-hillevaag